Zeezwaluw Suffertjes van 2016 tot en met 2019

In januari 2016 zijn we van Las Palmas, op de Canarische Eilanden in een keer overgestoken naar Suriname. Een prachtige oversteek met hier en daar wat “Hick-ups” zoals iedereen heeft bij zo’n lange oceaanreis. Eenmaal in Suriname aangekomen hebben we ontzettend genoten van dit prachtige land. In reisverslagen en Zeezwaluw Suffertjes kunnen jullie alles lezen. Het hurricane seizoen wilden we in Suriname doorbrengen om zoveel mogelijk te zien en doen. Echter, de heftige tropische regenbuien brachten ons op een ander idee. Het is wonend aanboord en geankerd in de rivier, niet echt comfortabel als de luiken dicht moeten. Na 4 maanden Suriname zijn we verder de Carieb ingegaan, naar Grenada, het zuidelijkste eiland van de boog. Martinique, Bonaire en Curaçao volgden in de volgende jaren. Elk afzonderlijk jaar met de desbetreffende Zeezwaluw Suffertjes is onder een aparte jaar-tabs terug te vinden.

  • 2016-Atlantische Oversteek Las Palmas- Suriname, 4 maanden Suriname en Grenada.
  • 2017-6 maanden op de kant in Grenada om ons Zeezwaluwtje aan de buitenkant helemaal te schilderen. Via Martinique naar Bonaire. En verder naar Curaçao.
  • 2018-Dat jaar in mei besloten niet verder westwaarts te gaan maar via Bonaire Martinique om richting Europa te gaan. Door gezondheidsproblemen begin november terug naar Curaçao.
  • 2019-In het teken van behandeling en herstel voor we in november na een jaar uitstel, naar Martinique zeilen.

Ga verder naar Zeezwaluw Suffertjes 2020 tot heden

Veel leesplezier

___/)___