Reisverslagen 2016 tot en met 2020

De reisverhalen vanaf 2016 – 2020 staan in het teken van “aan de andere kant van de Plas en weer terug” en nemen jullie mee vanaf onze tocht van Oost naar West over de Atlantische Oceaan en weer terug naar Europa in 2020.

Ons reilen en zeilen in het schitterende  Suriname na de oversteek was geweldig zoals jullie kunnen lezen in het reisverslag onder de tab Zuid-Amerika. Daarna waren de eilanden in de Carieb aan de beurt om bezocht te worden.

Vanuit Suriname zijn de Windward Eilanden de eerste eilanden groep die we tegenkwamen op onze tocht naar de Carieb. In Grenada hebben we ons eerste Hurricane seizoen vlekkeloos doorstaan. Daarna verder langs de eilandenrij noordwaarts tot Martinique.

In 2017 van Martinique naar De ABC-eilanden. november 2019 startten we vanaf Curaçao onze reis oostwaarts naar Martinique. Dat de link staat hierboven en ook onder de tab ABC – eilanden lezen. In 2020 hebben we de Atlantische Oversteek van west naar oost gemaakt. De link voor elk van de 4-delen tellende  reisverslagen (Pdf) staan hierboven vermeld.

Een nieuw tab Reisverhalen vanaf 2021  is gestart na aankomst in Nederland om daar betere tijden af te wachten ivm Covid-19 pandemie.

Omdat de Caribische Zee uit een aantal continenten en landen is opgebouwd, hebben we de reisverhalen weer ingedeeld naar regio met een eigen tab, voor sneller zoeken.

In het de Zeezwaluw Suffertjes van 2016 en 2017 en 2018 en 2019 en 2020 kunnen jullie het  nieuws lezen dat zich tussen de diverse reisverslagen heeft afgespeeld.

___/)___